La Parròquia - Salutació
PARRÒQUIA de BENISSUERA

SALUTACIÓ DEL PARROCO DE BENISSUERA

      Estimat amic:
      No cal dir que internet es una porta oberta a tot el mon, l'experiencia dels ultims anys ens ha demostrat com gracies a aquest mig molts descendents d'aquells benissuerants que un dia deixaren la Vall d'Albaida tornen virtualment al poble que els seus avantpasats pintaren amb els colors del record, l'anyoransa i la nostálgia per una terra i una gent, sempre portada al cor.
      I al poble hi ha una comunitat que te en els seus patrons, el punt de trobada al llarg de l'any. A Sant Antoni la foguera, l'ambient de germanor entre els festers, veïns i amics dels pobles de la contorná, a mes de la processo donen calor al llarg ivern. I a l'estiu, la segon setmana de setembre, el Crist de l'Empar i la Verge de la Medalla Miraculosa reunixen de nou a tota la família de Benisuera, extesa per la comarca, al voltant de la plaça, l'esglessia i els carrers del poble. A mes de la cavalcada dels reis, la setmana santa i el Corpus.
      Tot es viu al poble i a la parróquia, una institució que te les seues arrels a finals del segle XVII, quan el Senyor de Benissuera dotá al poble d'una Capellania anomenada Vicaria Temporal. Aquesta pertany durant anys a la Parróquia de Sempere, seent desmembrada d'aquesta per l'Arquebisbe Olaechea el 29 de Decembre de 1953, data de naixement de la parróquia i havent segut assistida pel retor d'Alfarrasí durant molts anys, excepció feta des de 1995 fins 2005, en aquest temps Benisuera fou regentada per En Francisco Ferri Puerto, qui promogué la restauració de l'esglesia parroquial i el pare caputxí Jaime Pérez, fins l'any 2005, en el que qui vos escriu prengué possessió. En aquestos anys ha segut visitada pels arquebisbes En José María García La Higuera en la visita pastoral de 1970 i En Agustín Garcia Gasco el 10 de Setembre de 2006.
      I després d'aquestes dades históriques valga la invitació a visitar un dels edificis mes emblemátics del nostre poble i sentir primer virtualment i si l'ocasió es presenta, realment l'acollida d'un poble obert i bo.
José Andrés Boix Boix.

Rector de Benissuera.

- Página 1 -

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30