Festes de Sant Antoni
FIESTAS DE SAN ANTONIO ABAD  EN BENISUERA
encesa de la
17 DE GENER

   Cada 17 de Gener se celebra la festa de Sant Antoni Abad, amb les seues tradicionals fogueres i la benedicció dels animals, per això en este dia no resulta estrany veure en la porta de les Esglésies tot tipus d'animals des de gossos, animals de granja i inclús algun de tipus exòtic. Generalment es representa a Sant Antoni Abad, acompanyat d'animals domèstics .

  Sant Antoni Abad va nàixer en el si d'una acomodada família d'Egipte, l'any 250 i va optar radicalment pel consell evangèlic del despreniment i l'entrega de tots els béns als pobres, retirant-se al desert a Egipte. A pesar d'això molts van intentar seguir-ho, per la qual cosa a partir de llavors, va introduir una nova etapa en la vida religiosa organitzada de forma comunitària, en lloc de l'aïllament individual.

 

    Sant Antoni va passar part de la seua vida en el desert en estricta soledat i allí va conviure amb tot tipus d'animals que viuen en eixe hàbitat especialment rèptils i insectes. Segons compte la tradició li va ser fàcil familiaritzar-se amb ells. Quan veia que un animal estava ferit el curava i es diu que inclús va arribar a traure-li a un lleó l'espina que tenia en una de les seues urpes. Pareix que Sant Antoni va ser un gran amic dels animals, procurava la seua protecció i va sentir gran passió per ells.                                                    
foguera
esmorcar
 Les tradicionals festes de Sant Antoni comencen amb la matança d'un porc una setmana abans de les festes.

    Les festes comencen divendres amb esmorzar de "torrà", i posteriorment la recol·lecta de pi, troncs i tot allò que servisca per a cremar en la popular foguera de Sant Antoni, celebrada divendres nit.

   

   El dissabte és la festa gran de Sant Antoni, celebrem la missa amb posterior benedicció dels animals i a la vesprada cavalcada i processó en honor a Sant Antoni .

 L'últim dia, diumenge, comença amb xocolate per a tots els matiners, més tard "torrà" per a tot el poble. Després, volta al poble amb xaranga de casa a casa; la gent oferix pastes als festers per a després de les paelles que disfruten tots els assistents en la plaça. Finalment les festes acaben amb xaranga en el bar del poble.
    Queda dir que se celebren el cap de setmana més pròxim al 17 de Gener, dia de Sant Antoni.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31